Så här beställer du vin

2014 Beblenheim Riesling (nr 79706) – Trapet Père & Fils

Ekologiskt BeblenheimTS

185,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Beblenheim Riesling är ett biodynamiskt vin med elegant frukt, fina mineraltoner och härlig energi. Passar utmärkt till fisk, sushi, asiatiskt och fågel.

Beställ här

Domaine Trapet, som vi känner honom, är en av de klassiska producenterna i Gevrey Chambertin och räknas idag till en av de absolut främsta producenterna i området. De har också sedan några år tillbaka en fot i Alsace med 6 ha i Beblenheim och Riquewihr, hjärtat av Alsace med bl.a. Grand Cru-områden som; Sonnenglanz, Schlossberg och Schoenenbourg. Här odlas endast de ädla druvorna där Riesling självklart är i majoritet. Druvorna skördas endast för hand och med låga skördeuttag för att hålla kvaliten på absoluta topp. Och där trivs Jean-Louis Trapet som bäst, där kvalitén är på toppnivå. Han är en av de stora förespråkarna av biodynamisk odling och praktiserar även detta i Alsace.

2014 Beblenheim Riesling är en bra årgång med elegant frukt, fina mineraltoner samt härlig energi. Passar utmärkt till grillad fisk, sushi, asiatiska rätter, all fågel etc. Vinet är biodynamiskt odlat vilket ger en extra rondör och även hållbarhet i öppnat skick. Du kan sätta tillbaka korken i flaskan och förvara ytterligare ett par dagar i kylskåp utan att vinet tappar i smak och fräschör.

Doft

Ren, mogen och lite blommig doft med inslag av lime och elegant frukt.

Smak

Ren fräsch frukt med inslag av citrus, mogna äpplen. En fin liten sötma balanseras väl av den härliga syran och mineral från jorden vilket ger en lång och torr avslutning.

Lagring

Bäst 2017-2021

Mat

Passar utmärkt till hummer, räkor, ostron eller varför inte sushi? Asiatiska köket kommer till sin rätt med detta vin. Perfekt även till fisk och färsk getost eller en anklever.

Dela med dina vänner