Så här beställer du vin

2014 Beblenheim Riesling (nr 79706) – Trapet Père & Fils

Ekologiskt

185,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Beblenheim Riesling är ett biodynamiskt vin med elegant frukt, fina mineraltoner och härlig energi. Passar utmärkt till fisk, sushi, asiatiskt och fågel.

Beställ här

Domaine Trapet, som vi känner honom, är en av de klassiska producenterna i Gevrey Chambertin och räknas idag till en av de absolut främsta producenterna i området. De har också sedan några år tillbaka en fot i Alsace med 6 ha i Beblenheim och Riquewihr, hjärtat av Alsace med bl.a. Grand Cru-områden som; Sonnenglanz, Schlossberg och Schoenenbourg. Här odlas endast de ädla druvorna där Riesling självklart är i majoritet. Druvorna skördas endast för hand och med låga skördeuttag för att hålla kvaliten på absoluta topp. Och där trivs Jean-Louis Trapet som bäst, där kvalitén är på toppnivå. Han är en av de stora förespråkarna av biodynamisk odling och praktiserar även detta i Alsace.

2014 Beblenheim Riesling är en bra årgång med elegant frukt, fina mineraltoner samt härlig energi. Passar utmärkt till grillad fisk, sushi, asiatiska rätter, all fågel etc. Vinet är biodynamiskt odlat vilket ger en extra rondör och även hållbarhet i öppnat skick. Du kan sätta tillbaka korken i flaskan och förvara ytterligare ett par dagar i kylskåp utan att vinet tappar i smak och fräschör.

Doft

Utvecklad doft med toner av mogen gul frukt, mandarin, petroleum och vita blommor.

Smak

Läckert utvecklad smak med mogna frukttoner, petroleum och örter.  Vinet har en fin balans mellan syra och tydlig restsötma.

Lagring

Bäst 2017-2021

Mat

Passar utmärkt till hummer, räkor, ostron eller sushi.

Dela med dina vänner