Så här beställer du vin

2016 Riesling Réserve (nr 6622) – Jules Muller

102,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Jules Muller Riesling Réserve från Alsace är ett vin med härlig frukt och fräscha syror. Perfekt som aperitif och till primörer och läckra skaldjursrätter.

Beställ här

Jules Muller & Fils ligger i hjärtat av Alsace vid medeltidsstaden Bergheim. Företaget grundades 1836 men redan långt innan dess, ca 1760, så var det ett välkänt namn världen över med sina högklassiga viner med stor mognad, kraft och doft. Hos Jules Muller skördar och producerar de vin enligt gamla traditioner, druvorna plockas för hand och stor hänsyn tas till varje druvsorts egna förutsättningar.

Vinodlingarna uppgår till 20 hektar i en region med optimala förutsättningar för vinodling. Man köper även in ca 120 hektar från andra vingårdar runt Bergheim. Vinmakaren heter Markus Pauly och han härstammar från Tyskland men har jobbat på Jules Muller i över 20 år.

De senaste åren har Jules Muller ändrat karaktären på sin Riesling Réserve en aning. Med siktet inställt mot en tydligare fruktighet med ny fräsch spänst där syra och mineral balanseras har ett finstämt samspel uppstått.

Doft

Ren, druvig doft med fruktiga inslag av gröna äpplen, päron och citrus.

Smak

Torr och frisk smak med fräscha citrustoner, gröna äpplen och lite stenfrukt.

Lagring

Bäst 2017-20

Mat

Passar till vårens primörer, fiskrätter, skaldjur och fågel samt som aperitif.

Dela med dina vänner