Så här beställer du vin

2015 Soave Corte Giacobbe (nr 73471) – Dal Cero

SoaveDalCero

102,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Soave Corte Giacobbe har en härligt frisk, ren och elegant stil med mycket energi, en ungdomlig, blommig doft och fruktiga inslag. Allt i perfekt balans.

Antal

Familjen Dal Cero är en liten familjeproducent som startade sin verksamhet i början av 1930-talet. Huvudverksamheten Tenuta di Corte Giacobbe ligger i Soave och närmare bestämt kommunen Roncà. Där äger man 20 Ha vingårdar i bästa lägen och odlar främst den klassiska druvan Garganega men även lite Chardonnay och Pinot Gris.  Idag leds verksamheten av Dario Dal Cero som ansvarar för vinerna och Francesca som håller i marknadsföringen. Tillsammans har de utvecklat kvalité och stil till absolut toppnivå och det bekräftas bl.a. av det ansedda magasinet Decanter som gav denna Soave av årgång 2011 högsta betyg – 5 stjärnor vilket betyder outstanding. Inte illa för ett vin som kostar 95 kr!

2015 Soave Corte Giacobbe är ännu en mycket trevlig årgång av detta härliga vin. Fräsch med en framträdande fruktighet och elegans som vi nu känner igen och bara älskar. Vinet har enbart legat i ståltank för att behålla fräschör och karaktär. Det passar till mycket men är en njutning att njuta som det är! Tryffelsvinet är stolta och glada över att få till ett samarbete men denna fina producent som för övrigt även har en vingård i Toscana numera.

Doft

Ungdomlig, ren och fräsch blommig doft med inslag av päron och äpplen.

Smak

Ren fräsch och lång smak med lite nötig avslutning. Allt i perfekt balans.

Druvor

100% Garganega.

Lagring

Bäst 2016-2018

Mat

Pastarätter, fågel, fisk och vitt kött. Funkar även med grönt så perfekt till en fräsch sallad.

Tips

Servera gärna svalt vid 8-10 grader.

Dela med dina vänner