Så här beställer du vin

2016 Branu Vermentino di Gallura (nr 79040) – Surrau

branu

149,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Branu Vermentino di Gallura DOCG är ett ungdomligt, aromatiskt och koncentrerat vin med inslag av persika, päron, örter och mineral.

Köp på Systembolaget

Vigne Surrau är beläget på norra Sardinien, i närheten av det fashionabla Costa Esmeralda, i östra Gallura. Deras vineri ligger vackert inbäddat bland vingårdar och huset består av glasväggar och lokal sten, allt för att smälta in i landskapet. Det är ett ungt företag med en gammal själ där ledorden och filosofin är en blandning av tradition och innovation; tradition när det gäller att välja druvsorter men innovation när det kommer till produktionen. De gör viner för att spegla sitt ursprung men på ett modernt sätt. Surraus viner har fått 90-95 poäng av internationella och lokala vinskribenter och har även vunnit priser i internationella vintävlingar.

Jordmånen i den här delen av Sardinien domineras av granit med inslag av sandiga jordar. Den 50 Ha stora egendomen ligger 5 km från havet i soliga dalar med mistralvinden som svalkar vingårdarna. Surrau använder sig av tre olika element för att producera sina viner: temperaturreglerade ståltankar, cementtankar och slavonska ekfat.

Vermentino di Gallura DOCG är den högsta klassifikationen för Vermentino på Sardinien. Jäsningen sker i ståltankar och vinet buteljeras ungt för att behålla den fina mineraliteten och fräschören som är så typisk för Vermentino di Gallura. Ett mycket prisvärt och gott vin!

Doft

Ungdomlig, aromatisk och intensiv doft med inslag av persika, päron, örter och mineral.

Smak

Ren, fräsch och fruktig smak med fin struktur och intensiva aromatiska toner. Inslag av persika, örter och mineral.

Lagring

Bäst 2017-2020

Mat

Detta vin fungerar perfekt tillsammans med skaldjur, fräscha fisk- och kycklingrätter eller till en matig sallad. Den kan också avnjutas som en aperitif eller tillsammans med milda hårdostar.

Tips

Servera vinet vid 8-10°C.

Dela med dina vänner