Så här beställer du vin

2016 Chablis 1er Cru La Forêt (nr 76266) – Domaine Pinson

299,00 kr

 

Denna Chablis 1er Cru La Forêt är friskt och elegant med en perfekt balans mellan syra och frukt – citrus och äpplen. Fin mineralkaraktär och nötig avslutning.

Beställ här

Bröderna Laurent och Christophe Pinson är lite av doldisar i Chablis. Deras viner är däremot kända bland världens konnässörer. Trots den lilla och exklusiva produktionen har bröderna vunnit både pris och framgång på de lokala tävlingarna i Chablis. Det kan nämnas att det är svårare att vinna första pris lokalt i Chablis än på de stora internationella tävlingarna.

Chablis 1er Cru La Forêt ligger på västra sidan om floden Serain. Vingården sluttar i sydlig riktning och jordmånen är den klassiska i Chablis, Kimmeridgian, men hög andel kalksten som ger en knivskarp mineralitet i vinet. Vinstockarna planterades för 60 år sedan. Vinet lagrades i åtta månader på gamla ekfat.

Doft

Elegant och inbjudande doft med inslag av citrus, äpplen, gula persikor, blommor och mineral.

Smak

Vinet är mycket friskt och elegant med en perfekt balans mellan syra och frukt.Långt komplext avslut.

Lagring

Vinet kan gärna njutas redan idag. Ett antal år i källaren kommer att utveckla de typiska chablis-egenskaperna som vi älskar med La Forêt. Vinet kan lagras minst 5-8 år under goda betingelser. Bäst 2018-2023.

Mat

Skaldjur av de flesta slag men även fisk har en perfekt partner i vinet. Passar även mycket bra med fågel.

Tips

Serveras vid ca 10 grader.

Dela med dina vänner