Så här beställer du vin

2016 Curtefranca Bianco (nr 95391) – Ca’ del Bosco

curtefranca

169,00 kr

Curtefranca Bianco 2016 är ett välgjort och gulfruktigt vin med toner av citrus, äpplen, plommon, päron, krita och örter.

 

Ca’del Bosco grundades av Maurizio Zanella och deras historia började i slutet på 1960-talet när man började plantera de första vingårdarna i Erbusco. Målet var att bevisa att området kunde producera riktiga kvalitetsviner. Än idag är de mycket noggranna med kvaliteten på druvorna och inför skörden sparas inga medel för att säkerställa att bara den bästa frukten används till slutprodukten. Druvorna skördas för hand och placeras i små korgar om 15 kilo för att de inte ska krossas av sin egen tyngd. Därefter vinifieras de olika vingårdslägena separat i temperaturreglerade ståltankar och lagras i 7 månader innan buteljering. Vinet vilar sedan ytterligare 6 månader på flaska.

Curtefranca Bianco har producerats sedan 1972 och har med sin fräscha och harmoniska personlighet blivit en riktig favorit. Både chardonnay- och pinot biancodruvorna kommer från enskilda vingårdslägen som skiljer sig vad gäller läge och klimat. Det är en njutning redan vid lansering men vinner på lagring. Tyvärr blir 2016 den sista årgången någonsin som släpps av vinet eftersom producenten behöver druvorna till sitt mousserande vin. Det blir med andra ord ett episkt vin att lägga undan i källaren – eller hälla upp i glaset!

Doft

Doften är ung, gulfruktig och insmickrande med toner av citrus, äpplen, plommon, päron, krita och örter.

Smak

Torr, välgjord och strukturerad smak med härlig syra och en ung fruktighet som skvallrar om att vinet blir ännu bättre med lagring. Lång och fräsch eftersmak.

Lagring

Bäst 2018-2023

Mat

Drick som aperitif eller till lätta rätter på fisk och skaldjur, risotto, milda ostar och fräscha kycklingrätter.

Tips

Servera vid 8-10ºC.

Dela med dina vänner