Så här beställer du vin

2017 Bourgogne Blanc (nr 92560) – Etienne Sauzet

291,00 kr

Elegant och ursprungstypiskt med djup och koncentration. Ett utmärkt exempel på den kvalitet som Etienne Sauzet håller redan på instegsnivå!

Domaine Sauzet är en utan tvekan en av de mest ansedda egendomarna i Bourgogne. Framgångssagan började med att Etienne Sauzet (född 1903) ärvde 3 hektar vinodlingar. Så småningom började han köpa på sig ytterligare vingårdar fram till han på 1950-talet förvaltade hela 12 hektar. När Etienne gick bort 1975 tog hans barnbarn Jeanine och hennes man Gérard Boudot över driften. Gérard är en mycket skicklig vinmakare som förvaltat arvet väl, och vissa hävdar att han till och med ökat kvalitén ytterligare. Idag drivs Sauzet av Gérard och Jeanine samt deras dotter Emile och hennes man Benoit som odlar helt biodynamiskt.

Det här är ett utmärkt exempel på den kvalitet som Sauzet håller redan på instegsnivå! Sauzets Bourgogne Blanc lagras på äldre ekfat, två, tre och fyra år gamla, och druvorna kommer från tre av domänens vingårdar i Puligny-Montrachet. Årgång 2017 gav mycket god kvalitet i Bourgogne, både lagringsbar men öppen och tillgänglig redan nu.

Doft

Elegant och ursprungstypisk doft med toner av gul citrus, gröna äpplen, gula plommon och mineral.

Smak

Smaken är torr med fin fruktig fräschör, gröna äpplen, citrus och mineral. Stram och elegant med djup och koncentration.

Lagring

Bäst 2019-2023

Mat

Prova till grillad fisk eller vällagad kyckling. Även perfekt till ostar som Comté och Gruyère.

Tips

Serveras vid 10-12 grader.

Dela med dina vänner