Så här beställer du vin

2017 Cuvée Laura Côte-du-Rhône (nr 74303) – Roger Perrin

CuveeLauraPerrin

135,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor.

Cuvée Laura har en aromatisk doft och smak med toner av mogna gula plommon, päron, färska aprikoser och gula persikor.

Beställ här

Producenten Domaine Roger Perrin ligger i hjärtat av Châteauneuf-du-Pape. Luc Perrin gjorde en enorm uppryckning av vingården på 80-talet, efter att ha inspirerats av Chateau Beaucastel där han gjorde sin praktik. Han gjorde stora investeringar i vineriet, och fick internationell ratings i absolut toppklass av bland annat Parker, Tanzer, Wine Spectator. När vi pratade med John Livingstone som skriver om Rhône i Decanter, var hans omdöme att Domaine Roger Perrin ”is the biggest catch in the region”.  I dag är det Perrins syster, Veronique Perrin, som driver företaget. Hon fortsätter på sin brors spår, dessutom går de allt mer mot ekologiskt jordbruk.

Cuvée Laura Côte-du-Rhône kommer från vingårdar som växer i steniga jordar med inslag av kalkrika lerjordar. De olika druvorna jäser separat i temperaturreglerade tankar. Efter att blenden är gjord buteljeras vinet snabbt för att det ska behålla sin rena, unga, aromatiska stil.

Doft

Ungdomlig och aromatisk doft med typiska toner från viognierdruvan som till exempel gula plommon, aprikoser, och vita blommor.

Smak

Aromatisk smak med toner av mogna gula plommon, päron, färska aprikoser och gula persikor. Den fina texturen ger ett runt och fylligt vin. Eftersmaken är blommig och fräsch.

Lagring

Bäst 2018-2019

Mat

Gott till räkor, krabba, hummer och fisk som kan möta mognadstonerna i vinet. Det blir också bra till lättare rätter av fågel.

Tips

Servera vid 8-10 grader.

Dela med dina vänner