Så här beställer du vin

2017 Cuvée Laura Côte du Rhône (nr 74303) – Roger Perrin

135,00 kr

Tillfälligt Slut

Cuvée Laura har en aromatisk doft och smak med toner av mogna gula plommon, päron, färska aprikoser och gula persikor.

Domaine Roger Perrin ligger i hjärtat av Châteauneuf-du-Pape. Egendomen startades av Roger Perrin som på 1980-talet lämnade över till sin son Luc. Luc hade tidigare praktiserat på Chateau Beaucastel och gjorde enorma uppryckningar av vingårdar och vineri. Efter Lucs tragiska bortgång har hans syster Veronique Perrin  och hennes son Xavier Rolin tagit över styret. De har i sin tur börjat bedriva jordbruket mot mer ekologisk odling, men är ännu inte certifierade.

Cuvée Laura Côte-du-Rhône kommer från vingårdar som växer i steniga jordar med inslag av kalkrika lerjordar. De olika druvorna jäser separat i temperaturreglerade tankar. Efter att blenden är gjord buteljeras vinet snabbt för att det ska behålla sin rena, unga, aromatiska stil.

Doft

Ungdomlig och aromatisk doft med typiska toner från viognierdruvan som till exempel gula plommon, aprikoser, och vita blommor.

Smak

Aromatisk smak med toner av mogna gula plommon, päron, färska aprikoser och gula persikor. Den fina texturen ger ett runt och fylligt vin. Eftersmaken är blommig och fräsch.

Lagring

Skall drickas ung.

Mat

Gott till fisk, skaldjur, lättare fågelrätter och milda ostar. Vinet klarar även asiatiska kryddor.

Tips

Servera vid 8-10 grader.

Dela med dina vänner