Så här beställer du vin

2017 Esk Valley Sauvignon Blanc (nr 79712)

155,00 kr

Säljs i kartong om 6 flaskor!

Esk Valley Sauvignon Blanc 2017 är en ett torrt, friskt vin med toner av mogen tropisk frukt, citrus, sparris och färska örter i både doft och smak.

Gold – NZ International Wine Show 2017.

Beställ här

Belägen i den norra delen av den vackra Hawkes Bay ligger vineriet Esk Valley. De är ett ”boutique winery” men är unik genom att man bevarat det hantverksmässiga sättet att producera vin på istället för att gå över helt till modern teknik. Man använder de befintliga byggnaderna som byggdes från början, har ett flertal cementtankar och gör vin på ett mycket ärligt, enkelt och handfast sätt. Människorna som arbetar på Esk Valley är lika viktiga som kvaliteten på vinstockarna och druvorna. Allt för att uppnå den höga kvalitet som Esk Valley är känd för. Den genuina passion och kärlek till vinet som medarbetarna har genomsyrar hela arbetet från vinstock till det färdiga vinet.

Vineriet startade redan 1933 under namnet ”Glenvale”. I slutet av 70-talet började de producera Esk Valley som då var deras toppvin. Efter de svåra åren i början av 80-talet köptes vineriet upp av George Fistonich, som även startade Villa Maria Estate. Sedan dess har man fortsatt att producera toppviner med gamla hederliga metoder.

Druvorna till Esk Valley Sauvignon Blanc kommer från kontrakterade odlare i Marlborough, närmare bestämt från Wairau-dalen and Awatere-dalen. I sin strävan att nå bästa kvalitet blir skördeuttaget mycket lågt då de hela tiden ”rensar” vinstockarna på överskottsblad och dåliga druvor. De slutligt utvalda druvorna har därefter plockats för hand och sedan pressats omedelbart för att bevara bästa möjliga frukt. Jäsningen skedde under kontrollerad temperatur och efterjäsning har skett på druvfällningen för att utvinna maximal komplexitet.

 

Doft

En stor aromatisk doft av mogen tropisk frukt, citrus samt toner av färska örter och gröna äpplen.

Smak

Även smaken är mycket ursprungstypisk och komplex med toner av mogen tropisk frukt, grön sparris, gröna äpplen och örter. Vinet är relativt fylligt och mycket smakrikt, och det har ett underbart fräscht avslut.

Lagring

Ska drickas ungt, 2018-2020.

Mat

Passar bra till de flesta fiskrätter (gärna med örter), skaldjur, sparris och många asiatiska rätter.

Dela med dina vänner