Så här beställer du vin

2017 Sancerre Les Boucauds (nr 79908) – Claude Riffault

Ekologiskt

199,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Sancerre Les Boucauds är ett fruktigt och elegant vin med fin mineralton och inslag av fäder, nässlor och svarta vinbär. Vinet har en lång, fräsch och fruktig eftersmak.

Beställ här

Claude Riffault är ett vinhus som har odlat vin i fyra generationer. Ett familjeföretag som utvecklats och moderniserats med de yngre generationerna och drivs idag av unga och entusiastiska vinmakare. De odlar vin på 13 hektar enbart i Sancerre och utspritt över 4 byar i området. De flesta vingårdarna ligger i bästa lägen på branta syd- och sydöst-sluttningar där de utsätts för maximalt antal soltimmar och skyddas mot hårda vindar.

Vingårdarna behandlas försiktigt och med respekt för naturen med metoder som kan liknas vid den biodynamiska odlingen. Bland annat låter man ogräs växa mellan vinraderna för att dra till sig insekter och för att skapa dynamik och konkurrens i vingården, allt för att skapa en så karaktärsfull druva som möjligt. Riffault håller ett relativt lågt skördeuttag och hård beskärning i vingården för att garantera en optimalt mogen och utvecklad druva.

Riffault gör viner med härligt fräsch frukt, syra och mineralitet som speglar druvornas terroir. Druvorna sorteras efter var de har vuxit och samtliga druvor i Sancerre Les Boucauds kommer alltså från samma vingård.

 

Doft

Tilltalande och nyanserad doft med urpsurngstypiska toner av fläder, krusbär, nässlor, svartvinbärsblad, citrus, stenfrukt och mineral.

Smak

Ett fräscht och elegant vin med fin mineralton som kommer från den kalkhaltiga jordmånen. Vinet har dels jäst i ståltank och dels i ekfat, vilket har gett det en fin rondör. De blommiga tonerna i doften återkommer i smaken. Les Boucauds har ett härligt blommigt och friskt avslut.

Lagring

Bäst 2018-2020.

Mat

Ett elegant vin som passar utmärkt till fisk med vitvinssås, gärna med lite extra syra i, citronmarinerad kyckling eller sparris. Getost och sancerre hör till en av de klassiska kombinationerna som aldrig kan bli fel!

Tips

Drickes i temperatur av 10-12 grader.

Dela med dina vänner