Så här beställer du vin

2017 Vouvray Cuvée Silex (nr 75140) – Vigneau-Chevreau

Ekologiskt

155,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Vouvray Cuvée Silex är elegant och precist med den typiska Chenin Blanc-karaktären och toner av gula äpplen, citrus, champinjon och mineraler.

Beställ här

Domaine Vigneau-Chevreau är ett familjeägt företag som etablerades redan år 1875 och har odlat biodynamiskt sedan år 1995. Idag äger de idag totalt 33 hektar vingårdar i Vouvray. Domaine Vigneau-Chevreau arbetar med låga skördeuttag och plockar alla druvor för hand vilket resulterar i koncentrerade viner med klingande ren smak.

Vinrankorna till Cuvee Silex är mer är 30 år gamla och växer i kalkrika jordar. Vinet får jäsa i två månader på ekfat och lagras sedan på sin jästfällning i tank. Vinet är helt torrt och dricks gärna till fisk och skaldjur eller som aperitif.

Doft

Frisk och fruktig doft med inslag av mogna gula äpplen, citrus och mineraler som påminner om flinta.

Smak

Cuvée Silex är ett ungdomligt, smakrikt vin med underbara mineraltoner. Även i smaken påminner mineraliteten om flinta, eller våt sten. Utöver mineraliteten, hittar man en smak av mogna gula äpplen, hårda päron och citrus. Den fräscha syran bidrar till den långa och fruktiga eftersmaken.

Lagring

Bäst 2018-2025.

Mat

Vinet är medelfylligt och smakrikt, så välj gärna smakrika och kryddiga rätter. Både fisk och kyckling går bra.

Tips

Blir det vin över i flaskan korkar du igen och ställer i kylen. Blir ännu bättre dagen efter.

Dela med dina vänner