10 maj 2016: Simonsig på Barsac i Göteborg

simonsig-barsac
För att runda av en fantastisk vår så bjuder vi, i samarbete med Barsac, Göteborgs hetaste vinbar, in till en avslappnande kväll i sydafrikansk anda med Pierre Nortje som gästar oss från Simonsig Estate. Kvällen bjuder på flera av deras toppviner i olika spännande årgångar. Pierre är med och guidar oss igenom vingårdarna de härliga vinerna och svarar på frågor.
Vi provar mousserande, vita och röda viner samt avnjuter dessa till antingen en delikat kött- eller fiskrätt! Varmt välkomna!

Om Simonsig Estate
Vinmakarfamiljen Malans sydafrikanska historia börjar redan 1688 då den franske hugenotten Jacques Malan kommer till Kapområdet. 1952 köpte Frans Malan Simonsig Estate i Stellenbosch. Han var en riktig pionjär och eldsjäl, starkt bidragande till många innovationer både inom vinmakning och vinnäringen i övrigt. Simonsig rankas idag som en av de bästa producenterna i Sydafrika med många nationella och internationella utmärkelser. Det i sig är en bekräftelse på att de aldrig ger avkall på kvalitén!
Idag drivs Simonsig av bröderna Francois, Pieter och Johan Malan.

Kvällens viner & maträtter

2013 Kaapse Vonkel
2005 Tiara
2009 Tiara
2011 Tiara
2015 Chardonnay
2007 Redhill Pinotage
2010 Redhill Pinotage
2012 Redhill Pinotage

2014 Cape Blend
2004 Frans Malan
2009 Frans Malan
2014 Frans Malan


 

Kötträtt
Rödvinsbrässerad oxkind med rotselleri och potatispure.
Fiskrätt
Mustig fisk- och skaldjurssoppa (torsk, lax, musslor, havskräfta samt räkor) gjord på kokosmjölk och röd curry.


 


Anmälan
När: Tisdagen den 10 maj
Tid: Två insläpp, 17:00 eller 19:30. Sena tiden, 19:30 är fullbokad. Väntelista gäller!
Var: Barsac, Viktoriagatan 8, Göteborg
Mat: Ange om du vill ha kött- eller fiskrätten!
Pris: 495 kr inkl. viner och mat (betalas i förväg efter bekräftelse om plats)
Anmälan till andreas@tryffelsvinet.se

barscainbjudan

Dela med dina vänner