14 maj: Gratis liveprovning av Simonsig med Tryffelsvinet

Så här i tider där stora sammankomster bör undvikas vill vi ändå hitta på roliga saker för Vinklubbens medlemmar. Förutom de två fysiska provningarna Nyhetsprovning den 20 maj och Unik Groffiermiddag den 27 maj (där vi arbetar med få deltagare och luftig dukning) vill vi bjuda in er alla till en gratis liveprovning med vårt team där vi tillsammans provar tre viner från Simonsig. Provningen kommer att äga rum torsdagen den 14 maj klockan 18:00 och det enda du behöver göra är att klicka in!

Simonsig är en av våra mest välkända producenter som vi jobbat med under många år. Själva egendomen är också en av Sydafrikas äldsta, grundat 1688, och få andra har bidragit lika mycket till att driva på den sydafrikanska vinnärigen framåt som Simonsig. Vad kan då vara bättre att inleda våra onlineprovningar med än just denna kära favorit? Under ledning av Tryffelsvinets Nikita Mooij (före detta Sydafrikainköpare på Systembolaget) och Anna Rönngren (tidigare vinlärare i Grythyttan) bjuds du in till att delta i denna halvtimmes långa provning som är helt gratis. Vi inleder med att berätta om egendomen och tillsammans provar vi därefter de tre vinerna:

Vill du vara med och prova vinerna samtidigt som oss rekommenderar vi att du köper något eller några av vinerna ovan. Samtliga viner finns i Systembolagets fasta sortiment – finns de inte i just din butik kan de enkelt beställas med fyra dagars leveranstid. Det vita vinet provas med fördel vid 8–10 grader, medan de röda vinerna serveras vid cirka 18 grader. Om möjligt rekommenderar vi att du använder samma typ av vinglas till alla tre vinerna. Samtliga viner klarar sig i öppnat tillstånd i några dagar efter provningen om du förvarar dem svalt och mörkt.

För att delta i provningen: Klicka på denna länk för att anmäla dig.  Du är välkommen att dela denna länk med nära och kära om du vet någon som ännu inte är vinklubbsmedlem men som ändå vill vara med. Samma dag som provningen äger rum kommer vi att mejla till den mejladress du angivit i din anmälan med en länk till provningen. Provningen kommer att genomföras med hjälp av Teams – följ instruktionerna via länken för att ansluta. Observera att du inte behöver ladda ner någon app eller skapa ett konto då du kan ansluta anonymt via din webbläsare.

Hjärtligt digitalt välkomna hälsar vi!

Dela med dina vänner