17 november: Champagneprovning i Vinkällaren Grappe

ab1

Tryffelsvinet introducerar stolt sin nya champagneproducent Thiénot ! Kvällens huvudperson är Garance Thiénot, dotter till grundaren Alain Thiénot. Denna kväll bjuder vi in till en sittande traditionell provning där vi njuter oss igenom vinerna en efter en. Garance berättar om champagnehuset och kvällens härliga viner på engelska.

Champagehusets historia började 1976 då Alain Thiénot köpte sina första vingårdar i Ay och Mesnil-Sur-Oger. Han var bankmannen som tröttande på livet i sta’n och längtade tillbaka till sina rötter, jorden och vinmakningen i Champagne. 1985 grundades hans eget champagnehus och 1988 lanserades den första champagnen på marknaden. Alain sköter vingårdarna med sina barn, Garance och Stanislas. Thiénots champagne finns hos många prisbelönta krogar runt om i Europa och resten av världen. Alains motto är: ”En enda passion: Vin. En stark ambition: Kvalitet”. Vi ser fram emot en spännande provning i trevligt sällskap med Thiénots härliga champagner!

För att få fram det allra bästa och den sköna lyxiga känslan så bjuder vi på tre härliga ostron att avnjuta till champagnen!

Varmt välkommen!

Kvällens champagner

Thiénot Brut N.V.
Thiénot Brut Rosé N.V.
Thiénot Brut Vintage 2006
Thiénot Garance Blanc de Rouges 2006
Thiénot Blanc de Blancs 2005


 
Tid: Tisdag 17 november kl 18.00

Plats: Grappe Vinkällare, Grevgatan 5 i Stockholm

Pris: 550 kr per person, betalas i förväg efter bekräftelse om plats.

Anmälan: Nina Schlyter på nina@tryffelsvinet.se


 

Dela med dina vänner