21 november: Provning med Azelia i Göteborg

Onsdagen den 21 november arrangerar vi en provning med Munskänkarna där vi under guidning av Lorenzo Scavino undersöker Azelias breda portfölj.

Den lilla familjeproducenten Azelias historia började på 1920-talet när Lorenzo Scavino den äldre började ta hand om familjens vingårdar i hjärtat av Barolo. Efter bara några år började de att exportera sina viner. Idag är det femte och sjätte generationen som driver gården: Luigi och Lorella och deras son Lorenzo, som alltså fått namnet efter grundaren. De arbetar minutiöst och för hand i vingårdarna och använder inga bekämpningsmedel. Som belöning för sitt arbete får de årligen fantastiska recensioner och priser för sina viner. Egendomen omfattar idag 16 hektar och har vingårdar i topplägen som Bricco Fiasco, San Rocco och Margheria. Varmt välkomna att smaka hur dessa vingårdslägen och noggranna arbete smakar! Vi kommer att prova olika druvor, vingårdslägen och årgångar och avslutar med att prova vinerna med tillbehör som korv och ost för att se hur de gifter sig med vinerna.

 

Vinlista:

2017 Dolcetto
2016 Langhe Nebbiolo
2015 Barbera
2014 Barolo
2009 Barolo Magnum
2013 Barolo Margheria
2014 Barolo San Rocco
1999 Barolo Bricco Fiasco Magnum

 

Plats: La Cuvée, Ättestigen 8, Kålltorp

Tid: 21 november kl 18:30

Pris: 495 kr

Anmälan görs till goteborg@munskankarna.se. Munskänkarna behöver namn på samtliga deltagare som anmälan gäller samt mailadress och telefonnummer. Betalningsinfo får ni i svarsmailet.

2006 Barolo Azelia

Dela med dina vänner