29 september 2015: Winemakers Dinner med Louis Latour på Thörnströms Kök i Göteborg

LouisLatourGBGWinemakers Dinner med Bourgogneproducenten Louis Latour på Thörnströms Kök i Göteborg.

Välkommen till en trevlig kväll med Patrick Finance från Louis Latour och Stefan Schlyter från Tryffelsvinet på Thörnströms Kök i Göteborg. Patrick berättar om Louis Latour, dess historia och guidar oss igenom kvällens viner på engelska. Vi avnjuter en delikat 4-rättersmeny specialkomponerad av Thörnströms till kvällens 7 underbara viner.

Kvällens meny

2008 CREMANT DE BOURGOGNE
Aptitretare

2013 BOURGOGNE BLANC
Lättrökt regnbåge med saltgurka, dill och brysselkål

2008 CHABLIS ”VAUDÉSIR” GRAND CRU &
2007 CHEVALIER MONTRACHET ”LES DEMOISELLES” GRAND CRU
Bakad bergtunga med baljväxter och smörsås med löjrom

2007 CORTON “CLOS DE LA VIGNE AU SAINT” GRAND CRU &
2002 “CHÂTEAU CORTON GRANCEY” GRAND CRU
Stekt ankbröst med kantareller, pumpa och ankleversky

2008 MEURSAULT
Svenska ostar

KAFFE
Kaffegodis

Vi ser fram emot en välsmakande afton i goda viners sällskap!


Tid: Tisdag 29 september kl 18:30

Plats: Thörnströms Kök, Teknologgatan 3, Göteborg

Kuvertpris: 1695 kr – Kuvertpriset omfattar: meny, utvalda viner, Fresh mineralvatten & kaffe

Anmälan: info@thornstromkok.com eller på telefon 031-162066


Winemakers Dinner med Louis Latour på Thörnströms Kök

Louis Latour har odlat vin sedan 1600-talet från egna vingårdar. Det ursprungliga vineriet, Chateau Corton Grancey finns kvar i familjens ägo och ligger precis vid Cortonkullens fot i Aloxe-Corton.
Louis Latour grundades som en négociantfirma 1797 och ligger i centrala Beaune. Det är samma firma men man skiljer dem åt då Maison Louis Latour är en renodlad négociant och den gamla domänen producerar vin från egna gårdar. Idag drivs företaget av den femte generationen Latour och är en stor firma med en enorm portfölj som trots storleken ger ett familjärt och ”litet” intryck.

Dela med dina vänner