3/4: Lär dig kombinera vin och mat

Välkommen till Rosendals Wärdshus där du under en får kväll får lära dig kombinera mat och vin och njuta av en god middag i en härlig miljö!

Har du också funderat på varför ett och samma vin kan smaka så olika vid olika tillfällen? Ofta är det maten du äter till som orsakar skillnaderna. Under en kväll lär vi dig hur du kan hitta de riktigt ljuva kombinationerna – och undvika de största katastroferna. Vi tror att det bästa och roligaste sättet att lära sig att kombinera mat och vin är att praktisera. Därför får du först en genomgång av grunderna för att lyckas kombinera mat och vin. Sedan får du prova hur några kombinationer fungerar. Några kombinationer blir bra, andra blir mindre bra – varför? Vår ambition är att du ska få med dig några enkla grundregler för att känna dig säkrare på att välja både mat och vin.

Vi avslutar kvällen med en huvudrätt som vi har valt för att du ska kunna fortsätta utforska det du just har lärt dig under kvällen. Provningen leds av sommelierer som är utbildade i Grythyttan och har många års erfarenhet av vinutbildning.

När: Onsdagen 3 april kl 18.30
Var: Rosendals Wärdshus, Rosendalsterrassen 3, Stockholm
Pris: 999 kr per person
Anmälan: stefan@tryffelsvinet.se

 

Dela med dina vänner