5-9 oktober: Vinresa till Piemonte

Varmt välkommen på Tryffelsvinets första vinresa!

Resan är speciellt framtagen för Tryffelsvinets Vinklubbs medlemmar och går till Piemonte, som ligger vackert inbäddat vid Alperna i nordvästra Italien. Vi kommer att fokusera på rödvin och besöka flera av våra fantastiska producenter i området. Det kommer även att bli en djupdykning i den kulinariska traditionen som gjort Italien till svenskarnas favoritland när det kommer till vin och mat, och utsett Piemonte utsett till årets ”Top Region” av Lonely Planet 2019.  Tillsammans smakar vi oss fram mitt under den lokala tryffelfestivalen. Vad gäller boende kommer vi att få både stadskänsla i Turin och landsbygdsro bland böljande vinfält i Nizza Monferrato.

Programpunkter:

  • Besök hos Barolo-producenten Josetta Saffirio. Vi träffar vinproducenten, ägaren och bloggerskan Sara Vezza, som är femte generationen vinodlare på gården.
  • Matlagningsshow hos Matteo Morra på den kända restaurangen Morra Restaurant. Det är en uppfinningsrik show med rötter i Piemontes mat och kultur.
  • Besök och provning hos Barolo-producenten Azelia. Deras vingårdar har fantastiska lägen och deras filosofi är att sköta den dyrbara jorden noggrant och ta väl hand om varje liten druvklase utan tillsättning av kemikalier.
  • ”Food walk” i Turin; en kulturell, historisk och gastronomisk promenad med flera smakrika stopp bland stadens trattorior.
  • Besök och stadspromenad i Alba under tryffelfestivalen, där tryfflar för uppemot 50.000 kr säljs.
  • Visning och förklaring av tryffeljakt med en tryffeljägare.
  • Vinprovning med Stefan Schlyter.

I resan ingår boende på noga utvalda hotell i Turin och i Nizza Monferrato. Måltider som ingår enligt ovan: 4 frukostar, 2 luncher, 2 lättare luncher samt 4 middagar.

Förutom nämnda programpunkter inkluderar resan även: Flygresa med SAS tur- och retur från Arlanda till Malpensa Milano, flygskatter och avgifter, boende på 4* hotell i Turin och ett historiskt gårdshotell i vindistriktet Nizza Monferrato, bussresor enligt program, vissa transfers och utflykter med engelsktalande lokalguide, måltidsdryck (¼ fl husets vin/öl/läsk/juice, vatten och kaffe på lunch och ½ fl under middag), vinexpert från Tryffelsvinets Vinklubb i form av VD Stefan Schlyter, färdledare från Specialresor, dricks till guider och busschaufförer, resegaranti.

Pris per person: 15.990 kr i delat dubbelrum 1.230 kr tillägg för enkelrum i 4 nätter

Anmälan: sker direkt till vår samarbetspartner Specialresor, antingen på telefon 054-18 89 00 (telefontid: kl 10-12 och 13-15) eller mejla till info@special-resor.se. Antalet platser är begränsat, först till kvarn! Anmälan ska vara oss tillhanda senast 2019-05-15, därefter i mån av plats. Anmälningsavgiften är 10% av resans pris per person och skall betalas inom 10 dagar efter erhållet resebevis/faktura, resterande betalas senast 40 dagar före avresa. Mer information skickas efter anmälan. För anmälan krävs följande uppgifter: namn (för- och efternamn enligt stavning i ditt pass, tilltalsnamn räcker), fakturaadress, telefonnummer, e-postadress, personnummer, ev matallergier samt vem du delar rum med.

Tider: Avresa 5 oktober. Flyget avgår från Arlanda kl 09.30. Samling sker cirka två timmar innan avgång. Den 9 oktober landar vi på Arlanda kl 15.40. Utförlig information om avresan meddelas i det färdmeddelande som skickas ut cirka två veckor före avresa.

Hotell Victoria- Turin 5-6/10 I Turin bor vi centralt på ett elegant och fyrstjärnigt hotell. Relaxavdelning Iside Spa, sägs vara en av de bästa i Turin. Frukosten är prisbelönt med ett stort utbud och fokus på detaljer. Rummen är utrustade med luftkonditionering, kylskåp med alkoholfria drycker, säkerhetsskåp, hårtork, TV samt gratis Wi-Fi. http://www.hotelvictoria-torino.com Gårdshotell Tenuta La Romana 6-9/10 I Nizza Monferrato bor vi på ett romantiskt och charmigt gårdshotell som ligger vackert bland böljande vinfält. Hotellet är en historisk bondgård från 1700-talet. Restaurangens mål är att bevara det som regionen har att erbjuda främst från Langhe och Monferrato. Varje rum har dubbelsäng, luftkonditionering, hårtork, minibar, TV samt gratis Wi-Fi. https://www.tenutalaromana.it/
Avbeställning Avbeställning av resa debiteras enligt Svenska Resebyråföreningens villkor för paketresor och Specialresors särskilda villkor, finns att hämta på www.special-resor.se (inför resan).

Övrigt: Se över ditt reseskydd, avbeställningsskydd och reseförsäkring, det ingår inte i resans pris. Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in resan senast 30 dagar före avresa om antalet deltagare understiger 25 personer. Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.specialresor.se (Inför resan) för mer information. Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta Specialresor.

Dela med dina vänner