Välkommen till Tryffelsvinet

Silvermedaljörer ”Årets importör 2023”. Bli medlem i vår Vinklubb för att ta del av vårt nyhetsbrev där du får information om spännande släpp, inbjudningar till roliga provningar och tillgång till exklusiva klubblanseringar!

Bli medlem här!

Veckans tips

2017 Blanc de Noirs Brut Nature, Philipp Kuhn

Pfalz339 kr

2020 The Blend, Gabriëlskloof

Western Cape165 kr
kommer snart

2021 Firehawk McLaren Vale Shiraz, Dandelion Vineyards

Mclaren Vale219 krLanseringsdatum: 22/03
kommer snart

2022 March Hare of the Barossa Mataro, Dandelion Vineyards

Barossa199 krLanseringsdatum: 22/03
kommer snart

2021 Chinon Les Petites Roches, Charles Joguet

Loire199 krLanseringsdatum: 22/03

Lanseringar i tillfälligt sortiment

Se våra tillfälliga släpp som du hittar på utvalda SystembolagshyllorTill nyheterna

Nyheter i tillfälligt sortiment

nyhet

2019 Vinha Pan, Luís Pato

Bairrada319 kr
nyhet
nyhet

Fasta listningar i butik

Se våra fasta listningar som du alltid hittar på utvalda SystembolagshyllorTill vinerna

Paolo Scavino

Paolo Scavinos historia startade när patriarken och adelsmannen Lorenzo Scavino och hans son Paolo skapade familjeföretaget år 1921 i kommunen Castiglione Falletto. På 50-talet delades familjens då 11 hektar upp mellan de båda bröderna Paolo och Alfonso. Alfonso kom sedermera att börja göra vin under namnet Azelia – en av Tryffelsvinets mest älskade producenter som du kan läsa mer om här – medan Paolo fortsatte genom att skapa viner under eget namn från de 5,5 hektar han erhöll efter uppdelningen. De båda ägorna ligger grannar och de nära släktingarna Luigi Scavino (dagens ägare till Azelia) och Enrica och Elisa Scavino (dagens ägare till Paolo Scavino) är mycket nära varandra (Luigi och Enrica och Elisas pappa var kusiner). Den man som verkligen satt Paolo Scavino på kartan var Paolos son, Enrico Scavino. Enrico var bara 10 år gammal då han år 1951 började jobba sida vid sida med sin far i vineriet. Med tiden kom han att bli en av de välkända Barolo Boys som satte regionen på kartan under 80- och 90-talet. Vid sin död, i februari 2024, hade han över 71 års erfarenhet och drevs fram till slutet av en brinnande passion att hela tiden skapa bättre och bättre viner genom att aldrig sluta att experimentera. Döttrarna Elisa och Enrica, som i många år arbetat sida vid sida med sin far som vinmakare och exportansvarig, för idag vidare faderns fana, särskilt eftersom Elisa ärvt hans experimentlusta i vineriet. Vi lär kunna förvänta oss stordåd och innovation även i framtiden!

Läs mer här

Prova vin med Tryffelsvinets Vinklubb

Tryffelsvinets Vinklubb är för dig som gillar vin, oavsett kunskapsnivå. Vi anordnar allt från exklusiva middagar där vi dricker våra viner, vinmakarbesök, nyhetsprovningar, digitala liveprovningar, master classes och vinkurser. Här kan du läsa mer om våra event och se våra onlineprovningar.

Se alla våra event

Tryffelsvinet tipsar

Vinskolan – fylld med kunskap om vin

Vad dricker man till påskmaten?

Äntligen är det dags för påskäggsjakt, blåkullaturer och förhoppningsvis några dagars ledighet. Den traditionella påskmaten tarvar såklart sina drycker och Tryffelsvinet har de bästa tipsen på vad du skall dricka till!

Läs mer

Så provar du vin – bli en proffsprovare

Att prova vin är en konstart i sig och fördelen är att du blir bättre och bättre ju mer du övar. I yrkesrollen som sommelier använder man sig dagligen av två sätt att prova vin, nämligen att ”torrprova” och att göra en ”faktisk provning” av vinet – ofta blir det en kombination av båda för bästa resultat. Båda sätten är till stor hjälp för att navigera i vindjungeln både privat och i yrkeslivet. Här kommer Tryffelsvinets bästa tips på hur du gör för att testa själv!

Läs mer

Vinerna du alltid ska ha hemma

Tryffelsvinets Anna Rönngren har spenderat de senaste 10 åren i olika vinkällare (bland annat på Restaurang Frantzén) och vet hur man bygger upp en bra vinlista. Här delar hon med sig av tipsen för hur du kan börja bygga upp ett långsiktigt vininnehav.

Läs mer