Härlig meny till lucia eller andra festliga tillfällen!

menystaende
Snart kommer festligheterna att avlösa varande och vad passar väl bättre än att fira med en härlig meny skapad av Kent ”GastroVin” Johansson och Madeleine Landley från Landleys Kök. I sedvanlig ordning så ger vi dig våra bästa vintips.

Vi börjar kvällen på allra bästa sätt, nämligen med bubbel i glaset och anklever på tallriken. Kents förrätt, ”Glad anklever med rostad selleri och eldad lök samt karamelliserad soya” ackompanjeras av sprudlande bubblor när glaset fylls med vår nya Champagne Thiénot Brut (339 kr) som har fått idel fina omdömen. Även ett perfekt val till nyårshummern! Ett mycket prisvärt alternativ är Cuvée Royale (185 kr), en smakrik Blanc-de-Blancs från Simonsig.

Sedan är det dags att hugga in på den kanske lite mer rustika, fast förfinade, huvudrätten. Nu serveras Kents väldoftande och läckra ”Grillade shortribs med kantareller och morotspuré med smak av lakrits”. Till detta så behövs det något kraftfullt, packat med smak! Vi vänder då oss till Sydafrika och ett av våra favoritviner, Meerlust Rubicon (229 kr). Är ni många och vill ha ett billigare alternativ föreslår vi fyndvinet Cape Blend från Simonsig för 71 kr!

Till dessert bjuder Madeleine Landley på ”Chokladbakelse med vit chokladcreme och portvinsmarinerade russin” och vad passar då bättre än ett glas Cálem Fine Ruby Port (137 kr).

Klicka här för att komma till recepten.

Dela med dina vänner