16 oktober 2019 på Vinkällaren Grappe: Möt våra nya producenter med entreprenörsanda!

Producenter med entreprenörsanda!

Vi är stolta och glada över att ha tagit hem viner från flera nya producenter den senaste tiden. Förutom att vinerna är underbara, är vi fascinerade av producenterna. Två av dem har sadlat om och startat vinproduktion i vuxen ålder. Både vinerna och producenterna strålar energi, kvalitet och nytänkande.

Onsdagen den 16:e oktober får du prova viner från Leonardo Bussoletti från Umbrien, François Villard från Rhône samt Michelle Redde från Loire.

Leonardo Bussoletti ärvde år 2009 sju hektar odlingsmark i Narni i Umbiren, Italien. Han bestämde sig snabbt för att sadla om från säljare till vinbonde. Med hjälp av hans vän och tillika kunniga agronomen Federico Curtaz, letade de fram odlingsområden som hade bästa förutsättningarna för att göra kvalitetsdruvor på ciliegiolo, grechetto och trebbiano. Med hjälp av Universitetet i Milano letade de fram de bästa klonerna som han skulle bygga verksamheten vidare på. Vi älskar Leonardos driv och lokala engagemang, och kanske framförallt – vinerna är fantastiskt goda.

François Villard. Robert Parker har omtalat François Villard som en av de stora stjärnorna i norra Rhône. Och vi kan bara hålla med. Hans första årgång var 1991, och det är verkligen imponerande hur han snabbt har byggt upp en bred portfölj av spännande kvalitetsviner från olika ursprung i regionen, från Côte-Rôtie i norr till Cornas som ligger längst söderut i norra Rhône. Vi är glada att vi kan erbjuda några av vinerna som François har skapat – viner som uttrycker samma energi som han själv har.

Domaine Michel Redde et Fils är verksam i Loiredalens kanske mest prestigefulla appellation Pouilly-Fumé. Familjen Reddes rötter sträcker sig så lång tillbaka som 1630 då familjen Redde började odla druvor i Pouilly-sur-Loire. Ett antal vinodlargenerationer längre fram föddes Michel Redde, och fortfarande drivs vingården enligt hans idéer om att ta fram det bästa uttrycket i druvan och druvans växtplats. Sophie Ligeron har jobbat med Domaine Michelle Redde i många år, och vill berätta både om deras vin och vinerna som ingår i vår temalåda Loire de Lux.

Vinlista
La Moynerie 2018, Domaine Michelle Redde, Loire
Sancerre Les Boucauds 2018, Claude Riffault, Loire
Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie 2018, Domaine de la Furronière, Loire
Colle Ozio Grechetto 2017, Leonardo Bussoletti, Umbrien
Colle Ozio Grechetto 2016, Leonardo Bussoletti, Umbrien
Brecciaro Ciliegiolo di Narni 2016, Leonardi Bussoletti, Umbrien
Brecciaro Ciliegiolo di Narni 2014, Leonardi Bussoletti, Umbrien
L’Appel des Sereines 2017, François Villard, Rhône
Poivre el Sol Saint Joseph 2016, François Villard, Rhône
Fruit d’Avilleran Saint Joseph 2018, François Villard, Rhône

Vi serverar en liten tallrik med ost och charkuterier som du kan njuta av till vinerna. Vi ser fram emot att mingla tillsammans med dig!

 

Plats: Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5, Stockholm
Datum: Onsdagen den 16:e oktober
Pris: 395 kronor

Det blir en provning där alla kan mingla och prova vinerna i egen takt.

 

Tid första provningen:
Ni är varmt välkomna kl 17:00 – 18:30. Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att släppa in er tidigare än utsatt tid.

Tid andra provningen:
Ni är varmt välkomna kl 19:00- 20:30. Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att släppa in er tidigare än utsatt tid.

Anmälan: info@tryffelsvinet.se. Obs: ange vilken tid du/ni vill komma.

Dela med dina vänner