Baconlindad kycklingfilé
Kycklingfilé lindad i bacon med smak av rosmarin och aromatiskt kryddsmör. Den här festliga rätten passar bra både som vardagsmat och till kalas.
För: 4 personer
Ingredienser:
4 kycklingbröstfiléer
4 rosmarinkvistar
8 skivor bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
250 g cocktailtomater
1 knippe salladslök
Kryddsmör:
100 g Arla® Svenskt Smör
rivet skal av 1 citron
½ tsk svartpeppar
Gör så här:
Börja med kryddsmöret. Bryn smöret, låt kallna så att smöret stelnar. Tillsätt citronskal och peppar, rör ihop och spritsa smörtoppar. Kan förberedas och förvaras i frysen.
Sätt ugnen på 150°.
Lägg en kvist rosmarin på varje kycklingfilé, salta och peppra. Linda in kycklingfiléerna i 2 skivor bacon.
Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med tomaterna och salladslöken.
Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kryddsmöret och t ex ugnspotatis.