BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås

Receptkreatör:

ribsmpumpaTack vare kokning blir revbenen just så där perfekt möra och mumsiga, dessutom med generöst mycket glaze. De är perfekta att förbereda för att sedan frysa in eller låta marinera i glaze i upp till 2 dagar i kyl.

För: 4 personer

Ingredienser
1½ kg tunna kamben eller tunna revbensspjäll
1 gul lök
2 lagerblad
1 msk farinsocker
½ msk flingsalt
1 tsk chiliflakes
1 tsk svartpeppar

Glaze:
3 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet
1½ dl barbequesås
1 pressad vitlöksklyfta
1½ msk flytande honung
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Rostad pumpa:
750 g pumpa
2 msk Arla® Smör&rapsolja spray
1 tsk salt

Dippsås:
2½ dl Arla® gräddfil
½ dl majonnäs
1½ msk chilisås
1 krm cayennepeppar
1 msk finhackad rödlök
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Börja med dippsåsen. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt.

Lägg köttet i en stor gryta. Skala och halvera löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen. Täck med vatten och låt koka upp. Koka under lock på svag värme ca 1 tim.

Fortsätt med pumpaklyftorna. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär pumpan i tunna klyftor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, spraya på smör- och rapsoljan. Baka i mitten av ugnen ca 30 min.

Sätt ugnen på 250°. Rör samman alla ingredienser till glazen. Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp och pensla på glazen runt om. Strö över farinsocker, salt och kryddor. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Låt pumpaklyftorna vara med i ugnen de sista minuterna så att de blir varma.

Servera ribsen med rostad pumpa och dippsås.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly