Beer Can Chicken

Receptkreatör:

beercanchickenBeer can chicken – eller beer can kyckling – är ett recept där man grillar kyckling över en ölburk: ett roligt och lite oväntat sätt att ordna middagen på. Resultatet blir en extra mör och saftig kyckling.

För: 4 personer

Ingredienser
1 kyckling, ca 1,3 kg
1 burk öl, 33 cl
1 bit liten bit färsk ingefära
1 färsk chili
1 tsk persillade
2 msk Arla® Svenskt Smör
1 tsk salt
2 krm peppar
blandad grönsallad

Barbequesås på gräddfil:
3 dl Arla® gräddfil
2 msk barbequesås
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt

Gör så här:
Lägg kol eller briketter i en vid ring på en grill med lock, gärna klotgrill. Tänd på grillen och låt det bli fin, askgrå glöd. Häll ur ca 1 dl av ölen. Lägg i ingefära och chili. Smält smördet och blanda med persillade, salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Trä kycklingen på ölburken och ställ på en plåtform. Grilla under lock i 1-1 ½ tim tills innertemperaturen vid låret är 82°.
Rör ihop gräddfil, barbequesås, cayennepeppar och salt.
Servera med barbequesås och blandad grönsallad.

Tips!
Det går även bra att tillaga kyckling på samma i 200° varm ugn. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och tillagningen ca 1 tim beroende på kycklingens storlek

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly