Biffgryta med chili och choklad
En mustig biffgryta i mexikansk stil med chili och mörk choklad som smaksättare. Satsa på choklad av god kvalitet men tillsätt inte för mycket av det goda till grytan.
För: 4 personer
Ingredienser
600 g ryggbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Arla® Svenskt Smör
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
ca 15 g mörk choklad minst 70 %
3 dl bulgur
Gör så här:
Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Skär köttet i bitar. Skala löken och vitlöken. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Rör i kalvfond, vatten, soja, sambal oelek och crème fraiche. Låt koka ca 5 min.
Hacka chokladen och låt den smälta i såsen. Låt inte grytan koka mer.