Bönstroganoff

bonstroganoffVardagshjälten Stroganoff i en mild vegetarisk variant med bönor, morötter och zucchini. Bönstroganoff går snabbt och enkelt att göra och passar med ris eller potatismos.

För: 4 personer

Ingredienser
1 gul lök
2 morötter
1 zucchini
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 dl vatten
4 dl Arla Köket® lätt crème fraiche tomat&basilika
400 g kokta blandade bönor, gärna blandade sorter
2 msk hackad färsk persilja
1 kg potatis
3 dl Arla Köket® gräddmjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Börja med potatismoset. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Täck potatisen med vatten i en kastrull och koka ca 15 min. Häll av vattnet. Pressa potatisen eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm gräddmjölken i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa potatismoset luftigt. Smaksätt med salt och peppar.

Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Skiva zucchinin. Fräs grönsakerna i smör-&rapsolja ca 3 min. Häll på vatten och låt puttra ca 2 min. Tillsätt crème fraiche och sköljda bönor. Låt grytan koka ca 2 min. Strö över persilja och servera med potatismos.

Dela med dina vänner
Print Friendly