Ceviche på räkor med gurkyoghurt
En nordisk ceviche gjord på räkor istället för rå fisk är en perfekt entrérätt att välkomna gästerna med. Tänk på att låta alla ingredienser vara riktigt kalla. Toppa med koriander precis innan servering.
För: 4 personer
Ingredienser
200 g skalade räkor
½ dl Arla Köket® turkisk yoghurt
½ gurka
2 msk hackad färsk koriander
Marinad:
½ dl citronsaft
½ msk olivolja
½ tsk salt
½ hackad röd chili
1 tsk flytande honung
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg räkorna i marinaden, låt stå i kyl ca 1 tim. Ta upp räkorna och låt dem rinna av, men spara marinaden. Blanda marinaden med yoghurten.
Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar och blanda med yoghurtmarinaden. Fördela gurksalladen i glas. Toppa med räkorna och strö över koriander.