Chiliglaserade revbensspjäll med potatis- och avokadosallad

Receptkreatör:

chiliglaseraderevbensspjallRevbensspjäll som kokas och sedan glaseras och grillas blir härligt saftiga och goda.

För: 4 personer

Ingredienser
Potatissallad
1 kg tjockskurna revbensspjäll
800 g delikatesspotatis
50 g Arla® Svenskt Smör
1 tsk flingsalt
3 tomater
3 mogna avokado
150 g Apetina® vitost krämig hel bit
1 dl Arla® gräddfil
1 msk kapris
svartpeppar

Glaze
150 g torkade aprikoser finhackade
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
½ dl farinsocker
1 msk sambal oelek
1 dl vatten
1½ msk vitvinsvinäger
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Koka spjället i saltat vatten ca 1 ½ tim tills köttet lossnar från benen.

Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en ugnssäker form, klicka över smöret och strö över flingsalt. Rosta i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och har fått fin färg, 25-30 min. Dela och kärna ur tomaterna och skär dem i bitar. Dela, kärna ur och skär avokadon i grova bitar. Mixa samman ost och gräddfil till en dressing. Blanda den nyrostade potatisen med tomat och avokado, krydda med nymalen peppar. Ringla över dressingen.

Koka upp ingredienserna till glazen, utom peppar, och koka på svag värme ca 5 min. Mixa glazen slät och krydda med nymalen svartpeppar. Skär spjället i portionsbitar och vänd runt dem i glazen så att de täcks. Grilla tills de har fått fin färg runtom och glazen
karamelliserats på ytan. Servera genast tillsammans med potatissalladen.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly