Chokladkräm med gräddfil och krispig karamell

Receptkreatör:

chokladkramLjuvlig chokladkräm med sötsyrlig gräddfil och flingsalt ger vuxen smak till denna chokladkräm. Toppa med karamell av råsocker och kakaonibs.

För: 4 personer

Ingredienser:
Chokladkräm
200 g mörk choklad
3 dl Arla® gräddfil

Karamell
3 msk rårörsocker
1 dl kakaonibs
flingsalt

Gör så här:
Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Tillsätt gräddfilen och vispa till en riktigt slät kräm. Täck med plastfilm så ytan inte blir torr.
Smält sockret i en panna. Tillsätt kakaonibsen när sockret börjar bli brunt. Rör runt och låt kakaokrosset bli rostat. Häll över på en plåt för att svalna. Dela i bitar.

Servera krämen ljummen med kakaokrosset och några korn flingsalt.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly