Ciderkokta blåmusslor med smörstekta brödsmulor

Receptkreatör:

ciderkoktamusslorFestlig förrätt med sälta från havet och sötma från cider. Blåmusslor är en riktig delikatess och betydligt enklare att tillaga än många tror.

För: 4 personer

Ingredienser
Blåmusslor:
1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk Arla® Klarifierat Smör
5 dl torr äppelcider
1 tsk salt

Fänkålssallad:
1 fänkål
pressad saft av 2 citroner
1 dl hackad färsk dill
½ tsk salt

Smörstekta brödsmulor:
4 skivor ljust bröd
½ dl Arla® Klarifierat Smör
1 vitlöksklyfta
1 kvist färsk rosmarin
½ tsk salt

Gör så här:
Rensa och skölj musslorna. Ta bort de som är öppna och trasiga. Skala och skiva schalottenlök och vitlök tunt. Fräs löken i smör i en stor kastrull. Tillsätt musslorna, häll på cider och salta. Koka under lock ca 5 min tills musslorna öppnat sig.

Strimla fänkålen fint, gärna på en mandolin och lägg i iskallt vatten ca 30 min. Häll av vattnet och blanda fänkålen med citronsaft, dill och salt.

Riv brödet i småbitar. Skala och krossa vitlöksklyftan. Stek brödsmulorna i smör i en stekpanna på hög värme med en rosmarinkvist och vitlök tills de fått fin färg. Lägg brödsmulorna på hushållspapper och salta.

Servering:
Fördela musslorna och buljongen i skålar. Toppa med fänkålssalladen och brödsmulorna.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly