Club sandwich med grillad kyckling och sallad

Receptkreatör:

clubsandwichEn variant på klassisk Club sandwich med grillad kyckling och lufttorkad skinka istället för bacon.

För: 4 personer

Ingredienser
500 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
200 g körsbärstomater
1 huvud romansallad
30 g rucola
4 skivor lufttorkad skinka
8 skivor formbröd, fullkorn

Senapssmör:
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 tsk dijonsenap

Sås:
2 dl Arla® gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad färsk gräslök
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min. Pensla kycklingen med smör- &rapsolja. Salta och peppra. Rör ihop senapssmöret. Dela tomaterna i halvor och salladen i bitar. Grilla skinkskivorna bara på en sida ca 1 min. Låt svalna på hushållspapper. Grilla kycklingen över glöd 5-7 min på varje sida. Grilla brödet ca 1 min på varje sida. Skär kycklingen i skivor och skinkan i strimlor. Lägg 4 bröd, sallad och tomater på portionstallrikar. Lägg på kycklingen och klicka på senapssmöret. Strö över skinkan. Dela bröden som är kvar. Lägg på dem och klicka över såsen.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly