Coq au Riesling

Receptkreatör:

INGREDIENSER
6 portioner

2 matskedar olivolja
50 gram bacon skuren i bitar
1 purjolök (finskivad)
12 benfria kycklinglår utan skinn
3 lagerblad
300 gram ostronskivling i bitar
1 flaska (75 cl) torr riesling
2-3 msk grädde (valfri fetthalt)
salt och peppar efter smak
1 msk hackad färsk dill att strö över vid servering

tagliatelle-pasta eller ris till servering

 

Så här gör du:

Värm upp oljan i en gryta eller i en stor stekpanna och stek baconet krispigt.

Tillsätt den skivade purjolöken och stek den mjuk men utan att den tar färg, det tar några minuter.

Dela varje kycklinglår i två eller tre bitar, tillsätt dem i grytan tillsammans med med lagerblad,  svamp och vin.

Krydda med salt och peppar efter smak. Koka upp, täck pannan med ett lock på glänt och låt sjuda försiktigt i 30-40 minuter. Tillsätt grädden på slutet.

Liksom alla grytor är den här godastom du låter grytan svalna och stå till nästa dag, men det går självklart lika bra att äta direkt också. Vid servering strö över hackad dill och servera gärna grytan tillsammans med tagliatelle eller ris.

Dela med dina vänner
Print Friendly