Créme Brulée

Receptkreatör:

För: 4 personer

Ingredienser:
5 äggulor
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Råsocker
Valfria bär

Créme Brulée gör du så här:
Vispa äggulorna med grädde och mjölk. Skrapa ur vaniljstången och blanda. Häll i smorda formar och ställ in i kylen över natten. Baka sedan bruléerna i ett vattenbad i ugnen på 100 °C i cirka en timme. Tiden varierar beroende på formarnas volym. En djupare form tar något längre tid.
Prova att luta lite en av formarna för att se om brulén är lagom fast och färdig.
Före servering täcks bruléerna med ett lager råsocker som bränns av med gasolbrännare. Häll därefter på ytterligare ett tunt lager råsocker och bränn av en gång till. De får då en extra knäckig och fin yta. Servera med valfria bär.

Om receptkreatören

Andreas Kjörling är prisbelönt författare och sommelier. Hans karriär i gastronomins värld började för 20 år sedan på en krog i Uppsala. Idag har Andreas mer än ett decennium bakom sig som mycket uppskattad föredragshållare och skribent. Sedan författardebuten 2004 har Andreas rest vinvärlden runt och skaffat sig inte bara stora kunskaper men också många intressanta historier. Andreas Kjörling har tidigare skrivet Det Italienska Vinet, En handbok vin, Det sydafrikanska vinet, Vin Kunskap ger mersmak och Champagne – Kunskap ger mersmak. Både Det italienska vinet och Champagne – kunskap ger mersmak nominerades till World Gourmand Cookbook Award. Champagneboken vann dessutom silver i kategorin Bästa franska vinbok i den internationella finalen i Paris 2013. » Besök Kjörlingwine.com
Dela med dina vänner
Print Friendly