Dill- och kummingravad lax

Receptkreatör:

Som annan gravlax serveras denna gärna med gravlaxsås och rostat bröd.

Dill- och kummingravad lax, 8 personer

  • Laxfilé med skinn, 1 kg
  • Hel kummin, 1 msk
  • Strösocker, 3 msk
  • Salt, 3 msk
  • Grovhackad färsk dill, 1 dl
  • Gravlaxssås, 1,5 dl
  • Crème fraîche, 0,5 dl

Gör så här:

  • Torka av laxen, dela den i 2 bitar.
  • Mortla kummin och blanda med socker och salt.
  • Gnid in blandningen på laxen, lägg i en plastpåse tillsammans med dillen.
  • Låt grava 1-2 dagar i kylen och vänd påsen 2 gånger under tiden. Häll av lagen och skrapa av kryddorna.
  • Skiva laxen i tunna skivor.
  • Rör ihop gravlaxsås med crème fraiche.
  • Servera med gravlaxsåsen och ev rostat bröd.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly