Entrecôte med ramslökssmör och råstekt sparris

Receptkreatör:

entrecoteramslokssmorEntrecôte är gott att bjuda på vid festliga tillfällen. Ramslök växer vilt i kalkrik jord och blir extra god när man steker den i smör smakar den milt av spenat, vitlök och purjolök.

För: 4 personer

Ingredienser
4 skivor entrecote, ca 600 g

Ramslökssmör:
100 g ramslök (kan bytas ut mot andra örter såsom dragon, timjan eller persilja)
100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
rivet skal av ½ citron
½ tsk pressad citronsaft
salt och peppar

Råstekt sparris:
500 g färsk sparris
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk Arla® Svenskt Smör
salt och peppar
färska örter till garnering

Till servering:
Ugnsstekt potatis

Gör så här:
Hacka ramslöken fint och stek den mjuk i lite av smöret. Ta åt sidan och blanda ned resten av smöret, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Skala och skär rödlöken i klyftor, skala och finhacka vitlöken. Stek löken i smör ca 5 min på medelvärme. Tillsätt sparrisen och stek ca 3 min. Smaka av med salt och peppar. Stek eller grilla entrecoten. Servera med sparris, ramslökssmör och ugnsstekt potatis. Garnera gärna med örter.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly