Färskpotatissallad

Receptkreatör:

Fräsch potatissallad med tydlig smak från saftiga äpplen och mild sälta från kapris. Fransk senap, dijonsenap, ger god smak och ett extra sting till färskpotatisen.

Ingredienser färskpotatissallad, 4 personer

  • Färskpotatis,  600 g
  • Dijonsenap,  1 msk
  • Citron,  rivet skal och saft av 1
  • Rapsolja, 1 dl
  • Äpple, 1
  • Kapris, 1 dl
  • Hackad färsk gräslök, 1 dl
  • Salt, 1 tsk
  • Svartpeppar, 1 krm

Gör så här

  • Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och låt den svalna.
  • Vispa ihop senap, citronsaft och -skal med olja. Skiva potatisen, skär äpplet i tärningar.
  • Blanda alla ingredienser med dressingen och smaka av med salt och peppar.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly