Gräddkokt kål i ugn med korv

Receptkreatör:

 

Ugnsrostning tar fram kålens allra bästa sidor och gör den mjuk och lite söt. Blanda gärna olika sorters kål och korv i långpannan för extra färg och smak.

Ingredienser för 4 personer

  • 800 gram spetskål
  • 200 gram brysselkål
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 300 gram råkorvar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk torkad dragon
  • Grovt bröd
  • Grovkornig dijonsenap

 

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg kålen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Dela och snitta korvarna. Lägg dem i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Häll grädden över kålen och strö över dragon. Fortsätt tillaga i mitten av ugnen ytterligare 5-10 min.
  • Servera med bröd och senap

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly