Grillad entrecôte med medelhavssmör

Receptkreatör:

entrecoteGrillad entrecôte blir om möjligt ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir ännu godare när man vispar det och serverar det rumsvarmt.

För: 4 personer

Ingredienser
600 g entrecôte
8 kokta potatisar
4 tomater
2 hela vitlökar
1 fänkål
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Medelhavssmör:
75 g Arla® Svenskt Smör
½ pkt saffran
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk timjan
½ tsk flingsalt

Gör så här:
Dela potatis, tomater och vitlök i halvor och fänkålen i klyftor. Pensla kött och grönsaker med smör-&rapsolja och krydda med salt och peppar. Vispa smöret luftigt med elvisp och vispa i saffran, vitlök, timjan och flingsalt. Grilla köttet över glöd ca 3 min på varje sida. Flytta sedan köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt. Grilla samtidigt potatis och grönsaker över glöden. Skär köttet i skivor lite på snedden. Servera med kryddsmör, potatis och grönsaker.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly