Grillad fisk med kräfttsatsiki

Receptkreatör:

 

Ingredienser – Grillad fisk med kräfttsatsiki för 4 personer

  • 500 gram gösfilé
  • 1 matsked smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Kräfttsatsiki

  • 0,5 gurka
  • 0,5 tsk salt
  • 150 gram kräftstjärtar
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Servering

  • Pressad citron
  • Sallad och/eller färskpotatis

 

Gör så här

  • Riv gurkan grovt på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min.
  • Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem.
  • Pressa ur gurksaften, blanda gurka med kräftor, matyoghurt, vitlök och peppar.
  • Pensla fisken med smöret och krydda med salt och peppar.
  • Grilla fisken 3 – 4 min på varje sida.
  • Servera med sallad och potatis eller valfria tillbehör. Pressa citron över fisken

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly