Grillad fisk med kryddsmör

Receptkreatör:

Ingredienser för 4 portioner
4 regnbågslaxar (kan bytas ut mot annan fisk, exempelvis aborre)
1 citron
1 tsk salt
1 msk smör

Kryddsmör:
75 gram smör, rumsvarmt
1 tsk torkad oregano
2 krm sambal oelek
½ tsk flingsalt

 

Gör så här:

Riv lite skal från citronen till smöret. Skär den sedan i skivor.

Vispa smöret till kryddsmöret luftigt med elvisp. Rör i kryddor och citronskal.

Rensa och skölj fisken. Salta inuti och utanpå. Pensla utsidan med smält smör.

Lägg fisken i halster, lägg på citronskivorna och kläm ihop. Grilla över glöd 5–7 min per sida.

Servera med kryddsmöret.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly