Grillad flankstek med grön sallad samt brynt beasmör

Receptkreatör:

grilladflank-squareFör: 4 personer

600 g flankstek
salt och peppar

Grön sallad
1 knippe sparris
½ squash
1 knippe haricots verts
1 grön paprika
1 knippe spenat
ca 12 rädisor
salt och peppar
olivolja

Brynt beasmör
150 g smör
2 msk dragon, finskuren
1/2 dl persilja, finskuren
1/2 citron, saften

Grön sallad:
Koka sparris och haricots verts. Dela squashen i mindre klyftor. Dela paprikan i bitar och halvera rädisorna. Blanda alla ingredienser, ringla över olivolja och smaka upp med salt och peppar. Salladen ska serveras ljummen.

Brynt beasmör:
Smält smöret och låt det blir brynt. Låt det sedan svalna igen tills det är fast. Vispa upp smöret med elvisp. Rör ner örterna och citronsaften.

Servering:
Salta och peppra flanksteken. Grilla den till önskad stekgrad. Skär i skivor och lägg upp tillsammans med salladen. Klicka över beasmöret.

Om receptkreatören

Mat & Vänner är tidningen för dig som älskar mat, vin, resor och matlagning. De gastronomiska höjdpunkterna möter den enklare vardagsmatlagningen. Reportagen är om och med kockar, vinmakare, de bästa prylarna, matlagningstips, vintips och inspirerande mathantverkare. Följ med på en resa i maten och vinets tecken och låt Mat & Vänner bli er självklara följeslagare i köket. Här hittar du flera recept från tidningen Mat & Vänner. För att din matupplevelse ska bli ännu större har vi lagt med ett vintips till varje recept. Smaklig spis!
Dela med dina vänner
Print Friendly