Grillad flankstek med grön sallad samt brynt beasmör
För: 4 personer
600 g flankstek
salt och peppar
Grön sallad
1 knippe sparris
½ squash
1 knippe haricots verts
1 grön paprika
1 knippe spenat
ca 12 rädisor
salt och peppar
olivolja
Brynt beasmör
150 g smör
2 msk dragon, finskuren
1/2 dl persilja, finskuren
1/2 citron, saften
Grön sallad:
Koka sparris och haricots verts. Dela squashen i mindre klyftor. Dela paprikan i bitar och halvera rädisorna. Blanda alla ingredienser, ringla över olivolja och smaka upp med salt och peppar. Salladen ska serveras ljummen.
Brynt beasmör:
Smält smöret och låt det blir brynt. Låt det sedan svalna igen tills det är fast. Vispa upp smöret med elvisp. Rör ner örterna och citronsaften.
Servering:
Salta och peppra flanksteken. Grilla den till önskad stekgrad. Skär i skivor och lägg upp tillsammans med salladen. Klicka över beasmöret.