Grillad fläskkarré med gurkyoghurt och silverlök

Receptkreatör:

154c1e46-111c-462b-a055-8ff0f6241d95Fläskkarré är det optimala grillköttet; gott, saftigt och lätt att lyckas med, dessutom till bra pris. De grillade citronerna ger en naturlig sötma.

För: 4 personer

Ingredienser:

600 g fläskkarré i skivor
3 msk summer rub
150 g Castello® Burger Cheddar
Burger Cheddar 35%

½ gurka
2½ dl Arla Köket® turkisk yoghurt
turkisk yoghurt 10%
½ dl hackad färsk mynta
1 tsk malen spiskummin

1 silverlök
1 bifftomat
1 huvud isbergssallad
3 små citroner
4 hamburgerbröd

Summer rub
½ dl mortlade korianderfrön
1 dl farinsocker
2 msk malen ingefära
2 msk torkad dragon
1 msk vitlökspulver
1 tsk malen gurkmeja
1 msk salt
½ msk chiliflakes
Tillbehör:
4 hamburgerbröd
1 skivad tomat
rostad lök
sallad

Gör så här:

Börja med att blanda samman ingredienserna till ruben. Det blir ganska mycket så förvara den i burk med lock så räcker den till fler grillfester.

Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur den. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med matyoghurt, mynta och spiskummin.

Skala och skiva löken. Skär tomaten i skivor. Dela och skölj salladen.

Gnid in köttet med 3 msk av ruben. Grilla köttet på hög värme och vänd ofta så att köttet inte blir bränt. Lägg på osten och låt den smälta. Dela citronerna och grilla snittytorna. Dela och grilla hamburgerbröden. Pressa grillad citron över köttet och lägg ihop bröden med sallad, lök, tomat och kött emellan. Servera med gurkyoghurten.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly