Grillad fläskkarré med mangosallad
Lättgrillad fläkkarré vänd i en rub. Perfekt till en somrig mangosallad med krispiga salladsblad, bönor och myntadressing.
För: 4 personer
Ingredienser
4 skivor fläskkarré, ca 600 g
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
Rub:
rivet skal av 1 lime
1 krm svartpeppar
1 msk chiliflakes
1 msk flingsalt
Mangosallad:
2 mango
2 lime
1 huvud romansallad
150 g cocktailtomater
250 g haricots verts
6 salladslökar
1 dl pecannötter
Myntadressing:
2 dl Arla Köket® matyoghurt
1 dl hackad färsk mynta
1 tsk flytande honung
½ tsk salt
1 msk olivolja
Gör så här:
Skala och dela mangon, ta bort kärnorna. Dela limen. Grilla mango och lime. Rör ihop yoghurt, mynta, honung, och saften från den grillade limen. Smaksätt med salt och olja, ställ kallt.
Skär den grillade mangon i bitar. Skölj och dela salladen. Skär tomaterna i halvor. Dela och grilla löken. Koka bönorna i saltat vatten ca 2 min. Lägg allt på ett fat.
Blanda ingredienserna till rubben. Pensla köttet med smör-&rapsolja och grilla det ca 3 min på varje sida. Vänd köttet i rubben. Skär köttet i skivor och lägg på salladen. Toppa med pecannötter och myntadressingen.
Vårt vinval:
2014 Simonsig Cape Blend (nr 2849)
2006 Lealtanza Gran Reserva (nr 73923) – Bodegas Altanza