Grillad lax med rättikasallad och ostkräm

Receptkreatör:

grillaxGrillad lax med len ostkräm och en fräsch sallad på rättika, blomkål och rädisor. Laxfilé med skinnet kvar är lättare att grilla.

Antal portioner: 4 personer

Ingredienser:
600 g laxfilé med skinn
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Rättikasallad:
200 g rättika
200 g blomkål
1 knippe rädisor
40 g rucola
2 msk grovhackad färsk gräslök

Dressing:
3 msk olivolja
pressad saft av ½ citron
0,5 – 1 tsk flytande honung

Ostkräm:
200 g Apetina® vitost krämig hel bit
1 dl Arla Köket® crème fraiche
rivet skal av ½ citron
½ krm svartpeppar

Gör så här:

Skala rättikan. Skiva rättika, blomkål och rädisor tunt, gärna på en mandolin. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt med grönsakerna. Lägg rucolan på ett fat. Fördela grönsakerna på rucolan och strö över gräslöken. Mixa osten och tillsätt crème fraiche och citronskal. Smaka av med peppar. Skär laxen i fyra bitar, salta och peppra. Lägg laxen på grillen med skinnsidan uppåt. Vänd efter 2-3 min och grilla ytterligare 2-3 min. Servera laxen med salladen och krämen. Garnera ev med citronklyftor.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly