Gubbröra

Receptkreatör:

gubbrora2För: 4 personer

Ingredienser:
4 hårdkokta ägg
6-8 filéer av matjessill
1 liten rödlök
½ dl hackad gräslök
½ dl hackad dill
2-3 msk majonnäs
1 burk löjrom, laxrom eller stenbitsrom
4 skivor kavring

Gubbröran gör du så här:
Skala och hacka de hårdkokta äggen och filéerna av matjessill och blanda med majonnäs. Tillsätt hackad rödlök, gräslök och dill. Servera på kavring och garnera med rom och en dillkvist.

Majonnäs
2 äggulor
2-3 dl matolja
Vinäger
Ca 1 tsk Dijonsenap
Ca ½-1 tsk Vitvinsvinäger
Salt
Vitpeppar

Majonnäsen gör så här:
Vispa äggulorna och tillsätt sakta oljan medan du vispar in rikligt med luft. Använd gärna stavmixer. Smaksätt med dijonsenap, vitvinsvinäger salt och vitpeppar.

Om receptkreatören

Andreas Kjörling är prisbelönt författare och sommelier. Hans karriär i gastronomins värld började för 20 år sedan på en krog i Uppsala. Idag har Andreas mer än ett decennium bakom sig som mycket uppskattad föredragshållare och skribent. Sedan författardebuten 2004 har Andreas rest vinvärlden runt och skaffat sig inte bara stora kunskaper men också många intressanta historier. Andreas Kjörling har tidigare skrivet Det Italienska Vinet, En handbok vin, Det sydafrikanska vinet, Vin Kunskap ger mersmak och Champagne – Kunskap ger mersmak. Både Det italienska vinet och Champagne – kunskap ger mersmak nominerades till World Gourmand Cookbook Award. Champagneboken vann dessutom silver i kategorin Bästa franska vinbok i den internationella finalen i Paris 2013. » Besök Kjörlingwine.com
Dela med dina vänner
Print Friendly