Halstrad gös med ljummen morots – och fänkålscrudité

Receptkreatör:

gos-squareFör: 4 personer

600 g gös med skinnet kvar
smör

Ljummen morots- och fänkålscrudité
3 morötter
1/2 fänkålsstånd
2 röda knipplökar
2 msk
äppelcidervinäger
1 dl rapsolja
1 litet knippe persilja
salt och peppar

Skär ett par skåror i gösskinnet. Stek gösen i het panna med skinnsidan nedåt i 3–4 minuter; den ska i stort sett vara klar. Vänd gösen och stek den en kort stund på köttsidan. Saltaoch peppra.

Ljummen morots-och fänkålscrudité:
Skär morötter och fänkål tunt på mandolin eller använd en skalare för att få riktigt tunna längder. Skär rödlöken i tunna klyftor. Blanda allt och vänd runt med äppelcidervinäger och rapsolja. Smaka upp med salt och peppar, vänd ner persilja.

Servering:
Värm upp cruditén med vinägretten, bara en kort stund så att det bara precis hinner bli lite ljummet. Lägg upp gösen på tallrik tillsammans med cruditén. Servera exempelvis med rostade rotfrukter eller en grönsallad till.

Om receptkreatören

Mat & Vänner är tidningen för dig som älskar mat, vin, resor och matlagning. De gastronomiska höjdpunkterna möter den enklare vardagsmatlagningen. Reportagen är om och med kockar, vinmakare, de bästa prylarna, matlagningstips, vintips och inspirerande mathantverkare. Följ med på en resa i maten och vinets tecken och låt Mat & Vänner bli er självklara följeslagare i köket. Här hittar du flera recept från tidningen Mat & Vänner. För att din matupplevelse ska bli ännu större har vi lagt med ett vintips till varje recept. Smaklig spis!
Dela med dina vänner
Print Friendly