Helgrillad lammentrecôte med vitlökssparris

Receptkreatör:

lammentrecoteAtt tillaga lammentrecote på grillen är enkelt och blir riktigt smakrikt. Grillad grön sparris blir gott tillbehör tillsammans med en klick sås.

För: 4 personer

Ingredienser
600 g lammentrecote
3- 4 kvistar färsk rosmarin
1½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
50 g Arla® Svenskt Smör
500 g grön sparris
1 stor vitlöksklyfta
2 dl Kelda® spansk mojo-rojosås

Gör så här:
Stick in rosmarinkvistar i köttet och gnid in hälften av smöret, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryt av nedersta delen på sparrisen. Grilla köttet runt om tills det är 54° för rött kött, 56° för rosa och 58° för genomgrillat kött. Låt vila i folie medan sparrisen tillagas. Grilla sparrisen runt om med resten av smöret i 5-10 min på grillfolie. Salta och peppra. Pressa över vitlök när ca 1 min återstår. Servera köttet i skivor med sparris och sås.

Tips:
Det går även bra att tillaga entrecote i ugn. Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runt om i smör i en panna. Lägg över i en ugnssäker form och stek till önskad innertemperatur. Låt vila i folie och skär upp i skivor.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly