Helstekt kyckling med örter
Örter och citron under skinnet ger kycklingen extra mycket smak. Helstekt kyckling sköter sig själv i ugnen!
För: 4 personer
Ingredienser
1 hel kyckling
½ citron
½ dl färska örter t ex basilika,gräslök, persilja
2 msk Smör-&rapsolja
1 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Riv skalet och dela citronen i klyftor. Lossa skinnet vid bröstet på kycklingen och peta in hälften av citronskal och örter. Lägg citronklyftorna i kycklingen och knyt ihop benen.Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Pensla med smör-&rapsolja blandat med soja. Salta och krydda med peppar, citronskal och örter. Stek i mitten av ugnen ca 45 min. Häll grädden i formen och fortsätt steka ca 40 min tills innertemperaturen är 82° intill lårbenet. Skär kycklingen i bitar.
Serveringsförslag:
Servera med såsen, ugnstekt potatis och rotfrukter.