Helstekt rosmarinentrecôte

Receptkreatör:

Ingredienser
2 kg entrecôte, hel
5 msk smör, rumsvarmt
rosmarinkvist (ar), några
2 st vitlöksklyfta (eller)
1,5 dl vitt vin, torrt
salt
peppar

steksnöre

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Bind upp köttet med ett steksnöre. Bryn det på stark värme runt om i 2 msk av smöret. Salta och peppra väl runt om.
2. Lägg till i en långpanna och stick i rosmarinkvistar under steksnöret. Stick in en köttermometer i kött och stek mitt i ugnen ca 10 minuter. Skala och skiva under tiden vitlöken.
3. Ta ut köttet och klicka på resten av smöret. Strö över vitlöken och häll på vinet. Stek köttet ca 1 1/2 timme till en innertemperatur på 55 grader för rött kött och 60 grader för rosastekt. Ös då och då.
4. Låt köttet vila under folie ca 10 minuter inom det skärs upp, ös något igen under tiden.

Dela med dina vänner
Print Friendly