Högrevsburgare med bacon och cheddar

Receptkreatör:

hogrevsburgareSaftiga högrevsburgare med knaperstekt bacon, krispig sallad och smakrik cheddar. Högrevsfärsen gör burgarna extra saftiga och goda. Servera med cole slaw och rostad potatis.

För: 4 personer

Ingredienser:
500 g högrevsfärs
140 g bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla® Svenskt Smör
4 skivor Castello® Burger Cheddar

Tillbehör:
2 tomater
1 silverlök
4 blad krispsallad
1 saltgurka
4 msk majonnäs
4 hamburgerbröd
2 msk tomatketchup

Gör så här om du har tillgång till en grill:
Börja med att grilla baconet knaprigt på grillen med hjälp av indirekt värme, låt dem rinna av på hushållspapper. Fortsätt med tillbehören. Skiva tomaterna tunt. Skala och skiva silverlöken. Skiva saltgurkan tunt på längden. Dela hamburgerbröden och grilla snittytan. Bred majonnäs på brödens över- och underdel. Forma färsen till 4 hamburgare, salta och peppra. Grilla dem över kolen i ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare. Fördela alla ingredienser på hamburgerbröden.

grillgodastspace

Gör så här om du inte har tillgång till en grill:
Börja med att steka baconet knaprigt i en varm stekpanna, låt dem rinna av på hushållspapper. Fortsätt med tillbehören. Skiva tomaterna tunt. Skala och skiva silverlöken. Skiva saltgurkan tunt på längden. Dela hamburgerbröden och rosta snittytan. Bred majonnäs på brödens över- och underdel. Forma färsen till 4 hamburgare, salta och peppra. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare. Fördela alla ingredienser på hamburgerbröden.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly